Sida 2

Q1:How kan jag beställa?

A: du kan placera en order hos oss genom att skapa ett online-konto. När du har skapat ett konto kan du logga in på någon tid för att göra en beställning. För en snabbare kassan upplevelse, vi erbjuder även möjlighet till kassan utan att skapa ett konto.

Q2:How lång kommer det ta innan jag får min beställning?

A: vi levererar artiklarna inom tjugofyra timmar efter din beställning gjordes. Vid leverans, får du en leverans bekräftelse e-post med orderspårningen information.

Q3:How kommer du ta itu med min beställning som är slutsåld?

A: Tyvärr kunde vi inte uppfylla din beställning som artikeln du begärde är slutsåld. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta orsakat. Om du är intresserad av att placera en annan ordning, kan du kontakta oss varje dag, helst. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta något annat du älskar. Definitivt, kommer du inte debiteras för beställa som är lager.

Q4: Hur kan jag kontrollera min orderstatus?

A: kolla din e-post.Du måste ange en e-postadress under kassan; du får e-post på din adress som håller dig uppdaterad om status för din beställning.

Kontakta oss.
Om du fortfarande har frågor om din beställning, vänligen kontakta oss.

Q5: Hur vet jag att det är säkert att handla med dig?

A: vi tar stor stolthet i att erbjuda en trygg och säker online shopping upplevelse.
Vi förstår att säkerheten för din personliga information är viktigt för dig. Vi använder en mängd elektroniska och fysiska skyddsåtgärder och enheter för att skydda din personliga data och kreditkort information från obehörig åtkomst.

F6: vilka metoder för betalning accepterar du?

A: vi accepterar Visa, MasterCard kort för online services. För att skydda våra kunder mot kreditkortsbedrägerier, måste faktureringsadress på ditt beställningsformulär matcha den faktureringsadress som din månatliga kreditkortsutdrag postas. Du kan bara välja en av betalningsmetoderna. Instruktioner kommer att ges under kassaprocessen. Vi accepterar inte betalning med post i form av check eller postanvisning.

Q7: vad om jag inte ser stil, färg eller storlek jag letar?

A: vi gör allt möjligt att behålla rikligt utbud av vårt lager. Dock objekt tas bort från vår hemsida och är inte längre tillgängliga när vi slut på lager.

Q8:Do du har en utskrift katalog?

A: Tyvärr har vi inte en tryckta katalog att skicka ut till konsumenterna. För att säkerställa att våra kunder har tillgång till den mest aktuella stilar, priser, storlekar och övergripande urval, publicerar vi inte en katalog som du kan köpa direkt från. Vi inbjuder dig att bläddra vår webbplats för att visa vår hela produktlinje, inklusive säsongens nyaste produkt.

Q9: du erbjuder rabatter för bulk order?

A: Yes,we erbjuder fantastiska volymrabatter. Kontakta oss för volym rabatter information.

Q10: kan jag ändra eller annullera en order som jag redan har placerat?

A: vi börjar bearbeta order genast. Därför kan vi inte ändra beställningar. Om du har några frågor om din beställning vänligen kontakta oss.

Q11:When får jag min spårningsnummer?

A: så fort vi får ett spårningsnummer från våra transportföretag, vi kommer omedelbart lägga till informationen i din beställning samt maila det till dig.Normalt kan du få tracking nr. i 2 dagar.(mest tid kan vi erbjuda tracking nr. i 24 timmar.

Q12: Jag fick min spårningsnummer, men det står inga poster på webbplatsen carrier?

A: kan vi spåra nr. När transporten release, och sedan skicka tracking nr. till dig för spårning ändamål, om du inte kan se poster på plats direkt, försök för att se poster senare, eftersom någon gång transportören ingång leveransinformation inte så snabb, men vi kan garantera att transporten varit på sättet om du har fått spårning.
Tillbaka
  • Adidas Skor
  • Nike Skor
  • Asics
  • New Balance
  • Puma
  • Nike Jordan